Yerel seçimlerin ardından

Şu kadim nasihat ile başlayalım: Sevmen aşırı, sevmemen yıpratıcı olmasın. Seçimler bunu bize bir kez daha hatırlattı.Siyasi partiler arasında rekabet olur, olmalıdır. Seçimler, bu rekabetin zirve...

Şu kadim nasihat ile başlayalım: Sevmen aşırı, sevmemen yıpratıcı olmasın. Seçimler bunu bize bir kez daha hatırlattı.

Siyasi partiler arasında rekabet olur, olmalıdır. Seçimler, bu rekabetin zirve noktasıdır. Seçim dediğimiz şey, netice olarak, bu ülkeyi en çok kim seviyor yarışıdır. Müsabaka sırasında, bazı sertliklerin yaşanması normaldir.

Elbette kimse seçim kaybetmek istemez. Partilerin de muhtar adaylarının da iddiası vardır. Ancak her seçimin, kazananı ve kaybedeni olur.

Seçimler, düşmanla tutuşulan bir meydan muharebesi değildir. Birbirimizi oy pusulasında bulmadık. Bu vatan, seçim sandıklarında kurulmadı. Bu topraklar, demokrasiyle fethedilmedi. 

Asla unutulması, daima akılda tutulması gereken bir husus: Seçimler gelir, geçer. Millet ve memleket buradadır, yerindedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 108 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar