Türkiye düşmanları kazanmasın!

Kosova halkı, yerel seçimlerin ikinci turu için, bu hafta sonu sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en yüksek oy alan, iki aday yarışacak. Diğer partiler ve adaylar ise pazarlıklar neticesinde anlaştıkları...

Kosova halkı, yerel seçimlerin ikinci turu için, bu hafta sonu sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en yüksek oy alan, iki aday yarışacak. Diğer partiler ve adaylar ise pazarlıklar neticesinde anlaştıkları parti ya da aday ile koalisyona gidecekler.

İkinci turda neticesi merakla beklenen iki şehir var: Başkent Priştina ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren.

Birkaç ay önce gerçekleşen erken genel seçimde büyük bir sıçrama yapan Kendin Karar Al Hareketi-VV’nin adayları, Priştina’da Kosova Demokratik Birliği-LDK ve Prizren’de Kosova Demokratik Partisi-PDK adayları ile yarışacaklar.

Priştina’da Yeni Kosova İttifak Partisi-AKR, VV adayı Shpend Ahmeti’yi destekleyecek. Kosova Geleceği İçin İttifak-AAK’nın tercihi ise LDK adayı Arban Abrashi’den yana oldu.

Önceki belediye seçimde Priştina’yı LDK’nın elinden alan VV, bu sefer de ipi önde göğüsleyecek gibi duruyor. Ancak bu şehirde seçimin kaderini, büyük ölçüde, Kosova Demokratik Partisi-PDK ve Kosova için İnsiyatif-Nisma destekçileri belirleyecek.

Gelelim Prizren’e…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 57 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar