Türkiye düşmanları kazandı

Makedonya’da, iki turlu yerel seçim süreci tamamlandı. Bu seçimler, neticeleri kadar ittifaklarıyla da dikkat çekiciydi.İktidarın büyük ortağı Makedonya Sosyal Demokrat Birliği-SDSM, sandığa...

Makedonya’da, iki turlu yerel seçim süreci tamamlandı. Bu seçimler, neticeleri kadar ittifaklarıyla da dikkat çekiciydi.

İktidarın büyük ortağı Makedonya Sosyal Demokrat Birliği-SDSM, sandığa ‘Makedonya’da Herkes İçin Yaşam’ koalisyonu ile gitti. Türk Hareket Partisi-THP de bu koalisyonun ortakları arasında yer aldı. SDSM’nin bir diğer yol arkadaşı Arnavut, Demokratik Bütünleşme Birliği-BDİ oldu.

İki parti arasındaki anlaşma doğrultusunda Arnavutların çoğunlukta olduğu yerlerde SDSM ve bu partinin lideri olan Başbakan Zoran Zaev, BDİ’yi destekledi. Makedonların çoğunlukta olduğu yerlerde ve Üsküp Şehir Belediyesi’nde de BDİ, SDSM’yi destekledi.

Ana muhalefet konumundaki bir diğer Makedon partisi VMRO-DPMNE, ‘Daha İyi Makedonya’ çatısı altında bir seçim koalisyonu oluşturdu. Türk Demokratik Partisi-TDP ve Türk Milli Birlik Hareketi-TMBH de bu koalisyonda yer aldılar.

Erken genel seçimde elde ettiği başarıyla dikkatleri çeken BESA Hareketi ise Arnavutlar için İttifak ile seçim işbirliği yaptı. Böyle olunca, ikinci turda, BDİ-SDSM ve BESA-Arnavut için İttifak koalisyonları arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 57 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar