‘Terör devleti’ Sırbistan

Son söylenmesi gerekeni en başta söyleyelim: Kosova’nın kuzeyinde yaşanan olayların arka planında Sırbistan devleti var. Bu ülkenin orkestra şefliğinde hareket eden Kosovalı Sırplar, Bosna’da Republika Sırpska-RS ile...

Son söylenmesi gerekeni en başta söyleyelim: Kosova’nın kuzeyinde yaşanan olayların arka planında Sırbistan devleti var. Bu ülkenin orkestra şefliğinde hareket eden Kosovalı Sırplar, Bosna’da Republika Sırpska-RS ile elde edilen haksız kazancın bir benzerini “Sırp Belediyeler Birliği” üzerinden temin etmenin gayretindeler. 

Bu doğrultuda…

Belgrad yönetimi, Sırp nüfusun çoğunlukta olduğu, Kosova’nın kuzeyinde tansiyonu her daim eşik seviyesinde tutacak adımlar atıyor.Hatta dönem dönem kan akacak seviyelere ulaşan gerilimin azalmasına müsaade etmiyor. Böylelikle, Kosova’nın istikrarsızlık bataklığına saplanmasını arzu ediyor. 

Sırbistan, kimi zaman ülkenin kuzeydeki madenlerin işletmesini, kimi zaman Sırp Belediyeler Birliği’ni, kimi zaman da plaka ve kimlik meselesini bahane ediyor. Ancak nihai hedef hiç değişmiyor: “Kosova’yı Bosnalaştırmak.”

Belgrad yönetimi, ülkenin kuzeyinde yaşayan aşırı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar