Siz hepiniz, ben tekim!

 Bosna’da, 2 Ekim 2022’de yapılacak genel seçimler öncesinde, siyasi tansiyon oldukça yüksek. Seçim yasası değişikliği tartışmaları, Hırvatistan ve Macaristan’ın bu ülkeye yönelik...

 

Bosna’da, 2 Ekim 2022’de yapılacak genel seçimler öncesinde, siyasi tansiyon oldukça yüksek. Seçim yasası değişikliği tartışmaları, Hırvatistan ve Macaristan’ın bu ülkeye yönelik olumsuz eylemleri ve Rusya’nın Ukrayna işgali, siyasi tansiyonu yükselten en önemli sebepler.

Seçim yasası değişmeden, üçüncü entite kurulmadan sandığa gitmeyeceklerini söyleyenler. Rusya’dan yüz bularak, siyasi kabadayılığa soyunanlar. Srebrenitsa soykırımını inkâr edip, yaraları kaşıyanlar. Sahte haberler ve skandallar üreterek, haritaları değiştirmeye çalışanlar.

Böylesi zorlu şartlar altında gerçekleştirilecek seçimler, Bosna’nın geleceği açısından, önemli bir dönüm noktası olacak.

Boşnak cephesinin en büyük siyasi hareketi olan Demokratik Eylem Partisi-SDA, bu seçime sıkı bir kampanya ile hazırlanmış. İyi tasarlanmış “Güvenli” sloganı ile halkın huzuruna çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Boşnak üyeliği için SDA’nın adayı, rahmetli Aliya’nın oğlu Bakir İzetbegoviç. Onun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 110 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar