Rusya’nın derdi ne?

Karadağ, bugüne kadar daha ziyade Kotor, Budva ve Bar gibi Adriyatik kıyısındaki beldeleri ile gündeme gelen bir ülke idi. Ancak son bir yıldır durum biraz değişti.Tembellik ve gamsızlıklarıyla bilinen...

Karadağ, bugüne kadar daha ziyade Kotor, Budva ve Bar gibi Adriyatik kıyısındaki beldeleri ile gündeme gelen bir ülke idi. Ancak son bir yıldır durum biraz değişti.Tembellik ve gamsızlıklarıyla bilinen Karadağlıların yüzüne, belirgin bir gerginlik düştü. Karadağ’da, plaj şemsiyelerinin yerini protesto çadırları aldı.

Her şey, 2014 yılının son günlerinde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, on üç kişinin gözaltına alınmasıyla başladı. Gözaltına alınanlar arasında bazı belediye başkanlarının ve Karadağ eski Cumhurbaşkanı’nın çocukları da bulunuyordu.

Yolsuzluk operasyonu basına yansıyınca, Karadağ muhalefetinin oluşturduğu Demokratik Cephe Hareketi-DF de harekete geçti. DF, gözaltıların ertesi günü, 2015’in başından itibaren hükümet karşıtı geniş katılımlı protesto gösterileri düzenleneceğini ilan etti.

Düğmeye basanlar, yirmi beş yıldır iktidarda olan, Karadağ Sosyalistleri Demokrat Partisi-DPS lideri ve Başbakan Milo Cukanoviç’ten kurtulmak adına iyi bir fırsat yakaladıklarını düşünüyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar