Persona non grata*: Mahir Yağcılar

Sözü öncelikle İbrahim Paşalı’ya verelim: “Portakal bahçesi olan insanlara ne satabilirsiniz ki? Sizi önce portakal suyunun çok önemli bir şey olduğuna inandırırlar. Filmlerde, reklamlarda...

Sözü öncelikle İbrahim Paşalı’ya verelim: “Portakal bahçesi olan insanlara ne satabilirsiniz ki? Sizi önce portakal suyunun çok önemli bir şey olduğuna inandırırlar. Filmlerde, reklamlarda güzel kadınların güne portakal suyu içerek başladığını görürsünüz. Daha sonra gazetelerin arka sayfalarında kimi haberler çıkar. Bir bardak portakal suyunun insan sağlığına çok faydalı olduğu şeklindeki haberlerdir bunlar. Sonra size portakal suyu ve portakal sıkma makinesi satmaya başlarlar.” (Öğle Uykusu, Profil Yayınları, Sayfa 31)

Bunu bir kenara not edip, devam edelim.

Birkaç hafta önce KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’a bazı sorular yönelttik. 

Şunları sorduk:

Vahhabi-Selefi ekolüne karşı mücadele eden AKEA derneğinin kapatılma kararında imzanız var mı? FETÖ’nün istediğini yapmak nasıl bir duygu?

15 Temmuz sonrasında, FETÖ okullarındaki iki kişinin devlet okullarına sınıf öğretmeni olarak alınması ne anlama geliyor? KDTP Eğitim Komisyonu, buna neden göz yumdu?

Gülistan Eğitim Kurumları bünyesindeki FETÖ okullarını ve Atmosfera Vakfı’nı neden kapatmıyorsunuz? 

FETÖ okullarının güvenliğini, KDTP Milletvekili ve Kosova Parlamentosu Başkan Yardımcısı Fikrim Damka’nın amcaoğlu Şefket Damka’nın güvenlik firması mı sağlıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar