Muhalefetin zaferi

Avrupa’nın en genç ülkesi olan Kosova’da, son genel seçimlerden sonra ortaya çıkan karmaşık siyasi tablonun ömrü sadece iki yıl oldu. Hal böyle olunca, 6 Ekim’de erken genel seçim için sandık...

Avrupa’nın en genç ülkesi olan Kosova’da, son genel seçimlerden sonra ortaya çıkan karmaşık siyasi tablonun ömrü sadece iki yıl oldu. Hal böyle olunca, 6 Ekim’de erken genel seçim için sandık başına gidildi.

Son genel seçimler neticesinde ortaya çıkan fotoğrafı değerlendirmeden önce 11 Haziran 2017’ye dönelim. 

Bir önceki seçimde…

İktidarın büyük ortağı Kosova Demokratik Partisi-PDK, Kosova’nın Geleceği İçin İttifak-AAK ve Sosyal Demokrat Girişim-NISMA ile “PAN koalisyonu” çatısı altında birleşti. Bu koalisyon, üç parti lideri de eski UÇK komutanı olduğundan, “savaş cephesi” olarak da isimlendirilmişti.

İktidarın küçük ortağı Kosova Demokratik Birliği-LDK ise Yeni Kosova İttifakı-AKR ve bu partiden ayrılan Mimoza Kusari Lila’nın lideri olduğu Alternativa Partisi ile “LAA koalisyonu” olarak sandığa gitme kararı aldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 58 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 405 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar