Milli Yürekler

Hep şunu söyledik, söylüyoruz: Türkiye, Türkiye’den ibaret değildir. Yaşadığımız toprakların, sınırların ve şahısların üstündedir.Türkiye, Edirne’den başlayıp...

Hep şunu söyledik, söylüyoruz: Türkiye, Türkiye’den ibaret değildir. Yaşadığımız toprakların, sınırların ve şahısların üstündedir.

Türkiye, Edirne’den başlayıp Kars’ta bitmez. Saraybosna’dan, Kırım’dan, Kudüs’ten, Halep’ten ve Buhara’dan başlar. Mazlumların, gariplerin ve İslâm kalmakta ısrar edenlerin bulunduğu bütün coğrafyalara uzanır.

Türkiye’nin neye karşılık geldiği, 15 Temmuz gecesi net bir şekilde görüldü. O gece komşu ülkelerde ya da uzak coğrafyalarda yaşasalar bile, Türkiye’yi de vatan bilen milyonlarca insanın olduğu ortaya çıktı. 

Eskiler, zor zamanlarda, “kalkın ey ehli vatan” dermiş. Vatanın hayırlı evlatları, tehlike anında, Bosna-Bursa-Buhara hattında harekete geçtiler. 

Bakınız: Meydanlara çıkan Boşnaklar, Araplar, Arnavutlar ve Afrikalılar. Suriye’den, Pakistan’dan, Bangladeş’ten okumak ya da çalışmak için gelip hainlere meydanı dar edenler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 12 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar