Millet ve memleket meselesi

Yılın son günü, Bosna-Hersek’ten gelen misafirlerimize, İstanbul’u gezdirdik. Akşamın geceye döndüğü saatlerde, Rumeli Hisarı’ndan Dolmabahçe Sarayı’na uzanan sahil yolundaydık. Soğuk ve...

Yılın son günü, Bosna-Hersek’ten gelen misafirlerimize, İstanbul’u gezdirdik. Akşamın geceye döndüğü saatlerde, Rumeli Hisarı’ndan Dolmabahçe Sarayı’na uzanan sahil yolundaydık.

Soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeyen, güzide emniyet mensuplarımız da oradaydılar. Biz arabada bile üşürken, onlar huzur nöbetindeydiler.

Denizde kum, yiğitte hasım tükenmez. Birkaç saat sonra alçak terör saldırısının haberini aldık. 

Ülkelerin ihracat listelerinde genellikle tarım ürünleri, sanayi ürünleri ya da petrol yer alır. Suriye’nin tek ihraç kalemi ise terör. Daha doğrusu Suriye, Batının bölge halklarına yönelik, terör ihracatının en önemli limanlarından biri haline getirildi.

Sadi Şirazi “İnsan inciten kişiden daha bahtsız kimse yoktur” diyor. Daha ne desin? 

Muhterem validemin, evlatlarına verdiği baş öğüt şu olmuştur: İyilikten iyi, kötülükten kötü bir şey yoktur. Haksız mı?

İyiliğin başı, kötülüğün sonu yoktur. Kötülüğün en büyük zararı yine kendisinedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar