Küçük ülke, büyük dertler

Çocukluk ve gençlik, güzeldir. Bu yaşlarda merak, heves, şaşkınlık, hayret zirvededir. Çocukluktan gelen neşe ve sevinç, gençlikten kaynaklanan yaşama heyecanı, yüksek tutku ve coşku. Hayaller, umutlar...

Çocukluk ve gençlik, güzeldir. Bu yaşlarda merak, heves, şaşkınlık, hayret zirvededir. Çocukluktan gelen neşe ve sevinç, gençlikten kaynaklanan yaşama heyecanı, yüksek tutku ve coşku. Hayaller, umutlar, acemilikler.

Çocukken ve gençken, birçok şey kolaydır veya öyle görünür. Meselenin derinlikleri anlaşılmaz. 

Kusursuzluk ve hatasızlık insana göre değildir, yakışmaz. Coşku ve hırsla, hatalar yapabilir. Herkes yapar.

Tecrübe sahibi olmak kolay değildir. Belki de dünyanın en pahalı ve en eşsiz şeyidir. Denenir, hata yapılır ve doğrusu öğrenilir. 

Buradan şuraya geçeceğim: İnsan ömründeki yüz yıl, devletler için sadece birkaç yıla tekabül eder. Kosova gibi özgürlüğünün yirminci, bağımsızlığının on birinci yaşında olan bir devlet için bunun karşılığı emekleme, çocukluk veya gençlik yıllarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar