Kötülük hareketi

İnsanları, kendimiz gibi düşünmeye zorlayamayız. Bizim gibi konuşmuyor, yaşamıyor diye kin güdemeyiz, düşmanlık edemeyiz.Muhalefet elbette olur, olmalıdır. Eleştiri, yıkmak değil, yapmak veya onarmaktır....

İnsanları, kendimiz gibi düşünmeye zorlayamayız. Bizim gibi konuşmuyor, yaşamıyor diye kin güdemeyiz, düşmanlık edemeyiz.

Muhalefet elbette olur, olmalıdır. Eleştiri, yıkmak değil, yapmak veya onarmaktır. Hakkaniyetli eleştiri, nice hatadan dönülmesini sağlar.

İtiraz, imha için değil, ihya için olmalıdır. İsabetli ve seviyeli itiraz, farkına varılmayan, birçok hata veya haksızlığın giderilmesinin yolunu açar.

Öte yandan…

Gün gelir, devran döner. Dün faydalı olan, zannedilen; bugün zararlı hale gelebilir. İyi bilinen kötü, şer zannedilen hayır olabilir.

İnsanlar, hata da yapılabilir. Böyle söylemek, daha doğru olacak: Hata yapmak, insana mahsustur. Zaten dünyaya, hata yaptığımız için gönderilmedik mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasılsın, iyi misin? 08 Mayıs 2024 | 82 Okunma Emeğe ve emekçiye hürmet 01 Mayıs 2024 | 42 Okunma Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar