Kosova’da FETÖ operasyonu

Kosova gündeminin birinci sırasında, günlerdir, bu ülkedeki FETÖ operasyonu var. Batı yanlıları ve FETÖ beslemeleri, bir ağız olmuş, şunu söylüyorlar: “Bu şekilde bir operasyon Kosova anayasasına ve...

Kosova gündeminin birinci sırasında, günlerdir, bu ülkedeki FETÖ operasyonu var. Batı yanlıları ve FETÖ beslemeleri, bir ağız olmuş, şunu söylüyorlar: “Bu şekilde bir operasyon Kosova anayasasına ve insan haklarına aykırıdır. Mesele FETÖ ya da terörist olmaları değil, anayasasının delinmesidir.” 

Söyledikleri gerçek mi? Yoksa Amerikan bekçiliğine ve FETÖ’nün paralı askerliğine mi soyunmuşlar? İşte, bu sorulara cevap mahiyetinde, birkaç örnek:

2012 yılında Mitrovicalı imam Ekrem Avdiu, “Guantoma’da tutulan bir Arap’la iletişim kurduğu” gerekçesiyle, Amerikalılar tarafından gözaltına alındı. Kosova’daki Amerikan üssü Bondsteel’de birkaç gün sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. 

Aynı yıl Kosova Kurtuluş Ordusu-UÇK mensubu Almir Drlanjin, Ferizaj şehrinde tutuklanıp, Makedonya’ya gönderildi. Drlanjin, ömür boyu hapse mahkûm edildi.

Örnekleri çoğaltabiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 117 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar