Kosova için seçim vakti

Kosova seçimlerine katılan parti ve koalisyonlarından bahsetmeye başlamıştık. Devam edelim.Seçime katılan bir diğer koalisyon; Kosova Demokratik Birliği-LDK, Yeni Kosova İttifakı-AKR ve Alternativa Partisi’nden...

Kosova seçimlerine katılan parti ve koalisyonlarından bahsetmeye başlamıştık. Devam edelim.

Seçime katılan bir diğer koalisyon; Kosova Demokratik Birliği-LDK, Yeni Kosova İttifakı-AKR ve Alternativa Partisi’nden oluşuyor. Adalet Partisi-PD’den ayrılan Süleyman Çerkezi de bu koalisyonun aday listesinde yer alıyor.

Alternativa Partisi liderliğini Yakova Belediye Başkanı Mimoza Kusari Lila yürütüyor. Eski Ticaret Bakanı Lila, ülkenin önde gelen zenginlerinden Behgjet Pacolli’nin lideri olduğu AKR’den ayrılmıştı. 

Peyami Safa şöyle söylüyor: Her şeyin yenisi, dostun eskisi.

Lila ve Pacolli, eski dostluğun etkisi ve baraj altında kalma endişesiyle, bu ittifaka yeşil ışık yaktılar.

Eski Başbakan İsa Mustafa’nın lideri olduğu LDK, Kosova Demokratik Partisi-PDK ile iktidar ortaklığında, çok yıprandı. Kaybettiklerini, Batılı ve milliyetçi cepheden telafi etmek istiyor. Tıpkı PDK gibi, Türkiye karşıtı söylemlerin sözcülüğünü yapıyor. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 58 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 405 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar