İşte bu, ‘Çetnik’ kafası

Bosna Hersek, devlet başkanlığı konseyi ve parlamento üyelerinin belirleneceği, genel seçimler 7 Ekim’de gerçekleşecek. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde, bu konuya ayrıntılı bir şekilde ele...

Bosna Hersek, devlet başkanlığı konseyi ve parlamento üyelerinin belirleneceği, genel seçimler 7 Ekim’de gerçekleşecek. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde, bu konuya ayrıntılı bir şekilde ele alırız. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim: Devlet başkanlığı konseyi için şu ana kadar 12 Boşnak, 2 Sırp ve sadece 1 Hırvat adaylığını açıkladı.

Sırp adaylar arasındaki en dikkat çekici isim olan Milorad Dodik, hali hazırda, Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti entitesinin başkanlığını yürütüyor. Bosna Hersek’in varlığına ve birliğine inanmayan, daha çok ayrılıkçı ve ayrıştırıcı söylemler ile gündeme gelen Dodik, geçtiğimiz günlerde, yine kendine yakışanı yaptı. Belgrat merkezli Happy televizyonuna konuk olan Dodik, çatallı dilini sallayarak, içindeki zehri bir kez daha boşalttı. 

Bosna Hersek’in birlik ve bütünlüğünü açıkça tehdit eden Dodik, aynen şunları söylüyor: “Bosna Hersek’i mümkün kılacak bir politikacı olmak istemiyorum. Eğer Yugoslavya mümkün olamadıysa, Bosna da olamayacak. Uluslararası camia ne kadar bizi birleştirmek isteseler de bu mümkün olamayacak. Bosna Hersek, Sırplar için imkânsız, gereksiz, istenmeyendir.”

Tehdit dolu bu kadar lafı eden Dodik, utanmadan, şunu da söylüyor: “Orada (Bosna’da), sadece Sırplar konuşamıyor.”

Daha önce söylemiştik, bir kez daha söyleyelim: Osmanlı tarihini okuyanlar iyi bilir ki, Boşnaklar isteseydi, şu anda yeryüzünde bir tane bile Sırp kalmazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar