İşler ve ilişkiler

Eskiden, gündeme gelmek için, iyi işler yapmak gerekiyordu. Eğer iyi bir iş çıkarmış, ortaya iyi bir eser koymuş iseniz, kuvvetle muhtemel, emeğinizin karşılığını alıyordunuz.Türkiye’deki...

Eskiden, gündeme gelmek için, iyi işler yapmak gerekiyordu. Eğer iyi bir iş çıkarmış, ortaya iyi bir eser koymuş iseniz, kuvvetle muhtemel, emeğinizin karşılığını alıyordunuz.

Türkiye’deki birçok şey gibi, bu da değişti. Artık yeni bir devirdeyiz. Millet ve memleket olarak, garip bir yere doğru gidiyoruz.

Ne yazık ki, işlerin ve ilişkilerin birbirine girdiği bir zamandayız. Gündeme gelmek için, yapılan işlerin değil, kurulan ilişkilerin belirleyici olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

İsterseniz en kaliteli işi yapın, en iyi eseri ortaya koyun, ‘gerekli bağlantılarınız’ yok ise büyük bir ihtimalle, emeğinizin karşılığını alamayacaksınız. 

İlişkileriniz sağlamsa eğer, işinizi iyi yapıp yapmadığınızla ilgilenen pek yok. Durum bu olunca, işin hakkını verenler, hakkını alamaz oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar