Her kuşun eti yenmez

Putin’in özür talebi ve Rusya’dan gelen doğalgazın kesilmesi ihtimali, yerel bir televizyon tarafından, Erzurum halkına sorulmuş.  Cevaplar ortak: “Türkiye, kesinlikle özür dilenmemeli. Asıl Rusya özür...

Putin’in özür talebi ve Rusya’dan gelen doğalgazın kesilmesi ihtimali, yerel bir televizyon tarafından, Erzurum halkına sorulmuş. 

Cevaplar ortak: “Türkiye, kesinlikle özür dilenmemeli. Asıl Rusya özür dilemeli. Doğalgazı kesseler ne olur? Kömür yakarız, tezek yakarız...”

Erzurum halkının görüşü, oldukça önemli ve bir o kadar da değerli. Çünkü Erzurum halkı, kışı çetin koşullarda yaşasa da, mezalim kelimesinin Moskof’a karşılık geldiğini çok iyi  biliyor.

Türk milleti, gavurdan aman dilemektense, ölmeyi yeğler. Bu dün böyle idi, bugün de böyledir.

Yeri gelmişken...

Uçak düşürülmesi hadisesinde, gündeme gelmeyen bir husus daha var. Arnavutluk ve Makedonya’daki Arnavut medyasına göre; “Rus uçağını düşüren pilot, Sırbistan’ın güneyindeki Preşova’dan göç etmiş, Arnavut asıllı bir ailenin mensubu.” Bu haberleri görünce, Rus şair Puşkin’in Erzurum Yolculuğu isimli kitabında yer alan bir anekdotu hatırladım.

1877-78 Osmanlı - Rus Harbi (93 Harbi) esnasında Rus ordusu, Erzurum önlerine kadar gelmiştir. Ve Puşkin de Rus ordusundadır. Puşkin, o günlerde yaşananları şu şekilde aktarıyor: “Kont Paskeviç atlıydı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 46 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar