Hasar tespiti

 Şurası kesin: Sadece iman ve İslam’ın şartları yoktur. İnsanlığın da şartları vardır. Merhamet, insan olmanın birinci şartıdır. Eğer o yoksa insanlığa dair, hiçbir şey tamam...

 

Şurası kesin: Sadece iman ve İslam’ın şartları yoktur. İnsanlığın da şartları vardır. Merhamet, insan olmanın birinci şartıdır. Eğer o yoksa insanlığa dair, hiçbir şey tamam değildir. 

Merhametsizlik, önce kalp yetmezliğine ve ardından kalbin kaybedilmesine; mide gibi, sıradan bir organa dönüşmesine yol açar. Yolsuzluktan yoksulluğa varıncaya kadar yaşadığımız birçok sıkıntının kökeninde merhamet eksikliği bulunmaktadır.

Örneğin, Marmara ve Van depremlerini. Oralarda, depremin ardından, neler olduğunu hatırlayın. Bütün bunların üstüne, bir de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan hırsızlık, yağma ve yol kesme olaylarını ekleyin. 

Bu örnek ikna edici olmadıysa, başka bir örnek vereyim: İçimizden bazı kimseler, Suriye, Libya ve Katar’ı kast ederek, “Bizim oralarda ne işimiz var?” ile “oralardan bize ne?” sorularını yöneltiyorlardı. İlaveten Suriyeli muhacirleri, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden çalışmak / okumak için gelenleri istemediklerini dile getiriyorlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 46 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar