Hal ve gidişat

Rekabetin öne çıktığı; hırs, ihtiras ve haset gibi yıkıcı hasletlerin baskın olduğu günlerdeyiz. Sadece bunlar değil. Şunlar da var: Sinsilik, hainlik, kirlilik, kumpas ve şaibe. Kısaca söylemek...

Rekabetin öne çıktığı; hırs, ihtiras ve haset gibi yıkıcı hasletlerin baskın olduğu günlerdeyiz. Sadece bunlar değil. Şunlar da var: Sinsilik, hainlik, kirlilik, kumpas ve şaibe. 

Kısaca söylemek gerekirse: Bir kötülük girdabının tam ortasındayız. Profesyonel ve örgütlü ahlaksızlıkla mücadele halindeyiz. Hile, her türlü yöntemle üstümüze geliyorlar.

Haliyle incelik, kibarlık, vefa, merhamet, nezaket, zarafet ve hakkaniyet gibi güzellikler oldukça uzaklarda. Bunları söylemek bile insanı yoruyor, üzüyor ve yaralıyor.

Olan bitenin ve yapılmak istenenin elbette farkındayız. Soruları ve hayatları çalanlar, tercihlerimizi de çalmak istedi, istiyor. Her gün yeni bir şey duyuyor, öğreniyoruz. Akıl alır gibi değil. Düşman bile uyumuş, bunlar uyumamış. Fakat bizi iyi uyutmuşlar.

Muazzam derecede örgütlenmiş bu şebeke, kısmen, başarılı oldu. Elbette içimizdeki gafilleri ve hainleri de kullanarak. Şöyle söylenir: Hırsız evin içinde olursa, kilit dayanmaz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 88 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 72 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar