Filistin neyimiz olur?

 Filistin topraklarında yaşanan her gelişme, isteyelim veya istemeyelim, ülkemizi yakından ilgilendirir. ‘Bize ne Filistin’den?’ diyemeyiz. Kudüs’te, Gazze’de, Ramallah’ta olan bitene kayıtsız kalamayız....

 

Filistin topraklarında yaşanan her gelişme, isteyelim veya istemeyelim, ülkemizi yakından ilgilendirir. ‘Bize ne Filistin’den?’ diyemeyiz. Kudüs’te, Gazze’de, Ramallah’ta olan bitene kayıtsız kalamayız. Hiçbir şey olmamış, yaşanmamış gibi davranmak, ancak taşlara mahsustur.

Nurettin Topçu, şöyle söylüyor: “Biz, kaderimizin hizmetkârıyız.” Filistin bizim milli kaderimizdir. Dolayısıyla inancımızın, tarihimizin, kültürümüzün ve coğrafyamızın bir parçasıdır. İşte bu yüzden, Filistinli kardeşlerimize yardımcı olmak mecburiyetindeyiz.

Nihayetinde, bu iş parti meselesi de değildir. İktidarda kim olursa olsun, geçmişimiz ve tarihî mesuliyetimiz değişmez. Kaçsak da kurtulamayız.

Peki, Filistin coğrafyası bizim için neden bu kadar kıymetlidir? 

Kudüs ilk kıblemizdir. Fakat mesele bundan ibaret değildir. Daha başka anlamlar da taşımaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar