FETÖ Yunanistan yapılanması

Sayın Erdoğan, 7-8 Aralık’ta Yunanistan’a gidecek. Bu ülkeyi, 65 yıl aradan sonra, ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanımız olacak. Ziyaretin arka planında, önemli gerekçeler var. Bunlardan bir tanesi: Yunanistan’daki...

Sayın Erdoğan, 7-8 Aralık’ta Yunanistan’a gidecek. Bu ülkeyi, 65 yıl aradan sonra, ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanımız olacak. Ziyaretin arka planında, önemli gerekçeler var. Bunlardan bir tanesi: Yunanistan’daki FETÖ’cüler.

Yunan devletinin politikaları ve Batı Trakya Türklerinin mesafeli duruşu, FETÖ’nün bu ülkede taban bulmasını engelledi. Mesela, Balkanlar’daki birçok ülkenin aksine, Yunanistan’da ‘işadamları derneği’ kuramadılar, okul açamadılar. 

Yunanistan’daki FETÖ faaliyetleri Analiz Dershanesi ve Elit İngilizce Dil Eğitim Merkezi üzerine inşa edildi. Buradan seçilenler, Türkiye’de kendilerine bağlı okul ve üniversitelere yönlendiriliyordu.

Yunanistan, Türkiye karşıtı her terör örgütü gibi, FETÖ mensupları için önemli bir limandır. 15 Temmuz’dan sonra bu ülkeye kaçan FETÖ’cülerin sayısı binin üzerindedir. Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ü şehit eden sekiz vatan haini de bu ülkede himaye ediliyor.

Gelelim bu ülkedeki FETÖ yapılanmasına…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar