FETÖ ve Arnavutluk İslam Birliği (2)

FETÖ’nün Arnavutluk İslam Birliği’ndeki icraatlarını anlatmaya, hali hazırdaki başkan Skender Bruçaj ile devam edelim. Bruçaj’ın geçmişi, kurumla doğrudan ilişkisinin başlangıcı ve...

FETÖ’nün Arnavutluk İslam Birliği’ndeki icraatlarını anlatmaya, hali hazırdaki başkan Skender Bruçaj ile devam edelim. Bruçaj’ın geçmişi, kurumla doğrudan ilişkisinin başlangıcı ve sonrasındaki icraatları oldukça dikkat çekicidir.

Bruçaj’ın FETÖ geçmişi 1990’lı yıllara dayanır. 1992’de İstanbul’da Beykoz İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görür. 1996 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümüne kayıt yaptırır. Bu yıllar boyunca, FETÖ’den de eğitim alır. 

FETÖ’nün kurşun askerlerinden biri haline gelen Bruçaj, 2008 yılında, bu terör örgütünün kontrolündeki Epoka Üniversitesi’nin kariyer planlama merkezinde yönetici yapıldı. Aynı yıl, AİB bünyesinde kurulması planlanan, Bedr Üniversitesi’nin kuruluş komisyonuna başkanlık yaptı. Tamamen FETÖ kontrolü altındaki bu üniversitede, pedagog olarak derslere girdi. 

Bruçaj, 2011 yılında yüksek lisansını tamamlayarak, doktoraya başladı. Doktora eğitimi esnasında, 2011-2013 yılları arasında, Bedr Üniversitesi’nde Sosyal Psikoloji ve İslam Psikolojisi derslerine girdi. Öylesine hızlı bir FETÖ militanı idi ki, hukuk bölüm başkanlığı, insan bilimleri fakültesi dekan yardımcılığı ve uzaktan eğitim ve sürekli eğitim merkezi müdürlüğü vazifeleri de kendisine verilmişti.

FETÖ tarafından kendisine verilen tüm talimatları sorgusuz ve eksiksiz yerine getiren Bruçaj’ın bir sonraki görev yeri, Arnavutluk İslam Birliği-AİB oldu. Bruçaj, AİB başkanlık kurulu tarafından, 2013 yılında başkan yardımcısı olarak atandı. Ertesi yıl, genel kurulda başkan adayı gösterilerek, dört yıllığına AİB’nin başına geçti. Bu hızlı yükselişin en önemli sebebi, FETÖ’nün AİB’deki etkinliği ve Bruçaj’ın bu terör örgütüne kayıtsız şartsız bağlılığıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 0 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar