FETÖ Makedonya Yapılanması – 5

FETÖ, 1992 senesinden beri, Makedonya İslam Toplumu Birliği ve bu ülkedeki siyaset ile yakından ilgileniyor. Bu ilginin meyvelerini toplamak üzere, 17/25 Aralık sürecinde harekete geçtiler. Önce ‘FETÖ Türkiye...

FETÖ, 1992 senesinden beri, Makedonya İslam Toplumu Birliği ve bu ülkedeki siyaset ile yakından ilgileniyor. Bu ilginin meyvelerini toplamak üzere, 17/25 Aralık sürecinde harekete geçtiler. Önce ‘FETÖ Türkiye İmamı’ Mustafa Özcan, Makedonya İslam Toplumu Birliği Başkanı Süleyman Recepi’yi ziyaret etti. Ardından Yahya Kemal Koleji ve Zaman Makedonya yöneticileri, Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ile görüştüler.

Şimdi, soru şu: İvanov ve Recepi, FETÖ’cüler ile hangi konuları görüştüler? FETÖ’cülerin hangi taleplerini kabul edildi, hangileri kabul edilmedi? 

FETÖ’nün, Makedonya Cumhurbaşkanı’na kadar ulaşması şaşırtıcı mı geldi? O halde, daha fazla şaşırmaya hazır olun. İvanov’un kabinesinden, FETÖ destekçisi eksik olmuyor.

Cumhurbaşkanlığı eski Danışmanı İslam Yusufi (Aruçi), bu isimlerden sadece bir tanesi. Üniversiteyi Türkiye’de, yüksek lisansının bir bölümünü Avrupa’da tamamlamış. İlk iş deneyimi Makedonya Cumhurbaşkanlığı kabinesi. Sonrasında, AB Üsküp Ofisi’nde görevlendirilmiş. Son durağı, FETÖ Arnavutluk yapılanmasının elindeki, Bedir Üniversitesi.

Bir diğer isim de Cumhurbaşkanlığı eski Danışmanı Ahmet Kazimi. 2002-08 yılları arasında, FETÖ’ye bağlı Yahya Kemal Koleji Gostivar’da sekreterlik yaptı. 2009 yılında Makedonya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu. Nisan 2013’den beri de, Tetova Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapıyor. 

İki dönemdir Makedonya Milli Güvenlik Konseyi Üyesi olan Veli Kreci, bu yapının Makedonya’daki en dikkat edilmesi gereken isimlerinden bir tanesi. Üniversiteyi Türkiye’de, yüksek lisansını ABD’de tamamlamış. Hızlı bir akademik yükselişin ardından, Güney Doğu Avrupa Üniversitesi’nde akademisyenliğe devam ediyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 117 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar