FETÖ Makedonya Yapılanması (3)

Haftalardır, FETÖ Makedonya yapılanmasını anlatmaya çalışıyorum. Farkındayım, uzun bir yolculuk oldu. Fakat Makedonya’da hangi taşı kaldırsak, altından bunlar çıkıyor. Efendimiz (s.a.v)...

Haftalardır, FETÖ Makedonya yapılanmasını anlatmaya çalışıyorum. Farkındayım, uzun bir yolculuk oldu. Fakat Makedonya’da hangi taşı kaldırsak, altından bunlar çıkıyor. Efendimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor: “…Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman senin için sadakadır.” 

O halde, durmak yok, yola devam. 

Bir ‘cemaat’ olduğunu ve “hizmet maksatlı çalıştığını” iddia eden bir topluluğun, daha ziyade kalem, teşbih ya da takke tutması beklenir. Oysa FETÖ’cüler bir ellerinde silah, bir ellerinde para taşımayı tercih ettiler. Kırk yıl saklanmaya çalıştılar ama en sonunda millet duvarına tosladılar. 

Hz. Mevlana ne güzel söylemiş: “Dünya hayatı bir rüyadan ibarettir. Dünyada servet ve makam sahibi olmak, rüyada define bulmaya benzer.”

Türkiye’de TUSKON etrafında toplanan FETÖ’cü ‘işadamları’, Makedonya’da da benzer bir yapılanmaya gitmişler. Semih Şahin’in başkanı olduğu,Makedonya Sanayici ve İşadamları Derneği-MIBA’yı kurmuşlar. Bu derneğin Üsküp, Gostivar, Kalkandelen, Resne ve Struga şehirlerinden 73 üyesi bulunuyor.

MIBA üyelerinin tam listesine sahibiz. Ancak bu firmaların büyük bölümü, küçük ve orta ölçekli. Bu sebeple, tamamını zikretmeye ne gerek, ne de yeterli yer var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar