FETÖ Makedonya Yapılanması – 2

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Makedonya yapılanmasını anlatmaya devam ediyoruz. Sırada; okullar, yurtlar ve kurslar üzerinden yürüttükleri, ‘e€itim’ faaliyetleri var. FETÖ’nün bu...

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Makedonya yapılanmasını anlatmaya devam ediyoruz. Sırada; okullar, yurtlar ve kurslar üzerinden yürüttükleri, ‘e€itim’ faaliyetleri var.

FETÖ’nün bu ülkede, ‘Yahya Kemal College – YKC’ isimli birçok okulu var. Bu okullar, Üsküp’ün yanı sıra Kalkandelen, Gostivar, Struga ve Ustrumca flehirlerinde faaliyetteler.

Makedonya’daki ilk FETÖ okulu, ‘YKC Avtokomanda’ ismiyle, 1996 yılında Üsküp’te açıldı. Bunu, 1999’da ‘YKC Gostivar’ ve 2002’de ‘YKC Struga’ takip etti. 2007 yılında Üsküp’te ‘YKC Butel’ ve bir yıl sonra aynı flehirde ‘YKC ‹lkokul Üsküp’ü açtılar. 2009 yılında ‘YKC ‹lkokul Struga’ya ö€renci kabul etmeye baflladılar. 2010 yılında ‘YKC Strumica’ ve ‘YKC Tetova’yı açtılar.

YKC eski Genel Müdür Yakup Arslan, aynı zamanda Makedonya baflimamı idi. Çıraklı€ını Makedonya’da tamamlayıp, ‘kalfalık hizmeti’ için Arnavutluk’a geçti. Okulların flu an ki Genel Müdürü Muhammet Bahçe ve Yardımcısı Ömer Yürekten. Fakat asıl yerel aya€ı Halkla ‹liflkiler Sorumlusu Süreyya Tauk.

FETÖ’cüler bölge Müslümanlarından topladıkları ‘himmet’ paraları ile gayrimüslim çocuklara burs da€ıtıyorlar. Genellikle üst sıralara gayrimüslimleri yerlefltirip, bu okullarda parasız okutuyorlar.

FETÖ’ye genç devflirme görevini Üsküp’teki kolejin bilgisayar ö€retmeni üstlenmifl. Yardımcısı da aynı yolda.

Gostivar ve Üsküp’te kurulan ‘Sedef E€itim Merkezleri (Sedef Education Center)’ ise görünüflte yabancı dil, kolejlere kabul ve matura sınavlarına hazırlık kursları düzenliyor. Yaz okulları adı altında, kamplar da düzenliyorlar. Bu kurumların asıl vazifesi, FETÖ’ye ‘asker’ yetifltirmek.

Sedef E€itim Merkezleri’nin Üsküp Sorumlusu Vrapçiflteli Ferdi Alio€lu, flu an devlet memuru. Bir dönem Tefeyyüz ‹lkokulunda Matematik ö€retmenli€i de yapmıfl. Gostivar Sorumlusu B.K. ve Üsküp’teki aktif çalıflanları N.M.’yi de bir kenara not edelim.

FETÖ’nün ‘askeri kampları’ niteli€indeki ö€renci yurtları ve evleri ise Üsküp ve Kalkandelen flehirlerinde bulunuyor. Bu tercihin temel sebebi, her iki flehirdeki üniversiteler.

Üsküp’te iki yurt binaları ve yurt resmiyeti taflımayan altı ö€renci evleri var. Üsküp’teki tüm yurt faaliyetleri ‘Tolerans Vakfı (Fondacioni Tolerans)’ bünyesinde yürütülüyor. Daha önce ‘Kalkandelen imamı’ olan Fahri Kamili, aynı vazifeyi Üsküp’te sürdürüyor. Dükkâncık semtindeki üniversite erkek yurdunun sorumlusu ise Mumin Demiri.

FETÖ’nün Üsküp’te faaliyet gösteren bir di€er STK’sı ise ‘fiafak Vakfı (Fondacioni fiafak).’ Lise ö€rencileri için Butel’de açılan bir yurtta, bu vakıf bünyesinde bulunuyor. Daha ziyade Do€u Makedonyalı ö€renciler burada ikamet ettiriliyor.

Kalkandelen’deki ö€renci faaliyetleri ise “Akademik” isimli yurt üzerinden yürütülüyor. Ayrıca ‹fltip flehrinde de bir ö€renci evleri bulunuyor.

Yurtlarda verilen bir yıllık e€itimi ‘baflarılı’ bir flekilde tamamlayanlar, evlere ‘abi’ olarak gönderiliyorlar. FETÖ’nün kurflun askeri olmayı reddedenler ise derhal uzaklafltırılıyorlar.

Yerel ve merkezi yönetimde görev alan birçok bürokratın çocukları, bu yapının okullarında ya tam burslu ya da yarım burslu okutuluyor. Okullarda, ö€rencilere yönelik, gruplar oluflturuluyor. Bu flekilde, hem ö€renciler, hem de aileleri ile yakın irtibata geçilerek, kendilerine ba€lanıyor.

FETÖ okullarından mezun olanların büyük ço€unlu€u, bu terör örgütünün bir neferi haline geliyorlar. Bu sebeple, bu okullar, bir nevi ‘FETÖ Askerlik fiubesi’ vazifesi görüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 109 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar