FETÖ Kosova Yapılanması - 2

FETÖ’nün, Kosova’daki kamu arazisi vurgunundan bahsedeceğimizi söylemiştik. Sözümüzde duruyoruz. Kosova halkının uğrunda kan ve can vererek elde ettiği toprakları, okul bahanesiyle, nasıl ele geçirdiklerini...

FETÖ’nün, Kosova’daki kamu arazisi vurgunundan bahsedeceğimizi söylemiştik. Sözümüzde duruyoruz. Kosova halkının uğrunda kan ve can vererek elde ettiği toprakları, okul bahanesiyle, nasıl ele geçirdiklerini örnekleriyle anlatacağız. 

Teoman Duralı şöyle söylüyor: Utanmanın dışında insanı dizginleyebilecek bir şey yoktur. Prizren ve Lipyan Mehmet Akif Kolejleri’nin inşa edildiği arazilerin ele geçirilme hikâyeleri tam da bu sözün örnekleridir.

Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Prizren Mehmet Akif Koleji’nin inşa edildiği araziyi, Şubat 2011’de imzalanan bir protokolle Gülistan Eğitim Kurumları’na ücretsiz tahsis etti. Bu protokolde; Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya ve o dönemde Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Z. Turgay Şen’in imzaları var. 

Açılışı Aralık 2011’de yapılan bu kolej binası ve yerleşkesi tam 50 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilmiş. Bunun anlamı şu: 50 bin metrekarelik kamu malı, tek kuruş bedel ödemeden ve belediye meclisinin onayına sunulmadan FETÖ’ye verilmiş.  

2012 yılında dönemin Prizren Belediye Meclis Üyesi Ridvan Hoxha, bu konuyu yargıya taşıdı. Prizren Bölge Savcılığı ve Avrupa Birliği Kosova misyonu EULEX nezdinde suç duyurusunda bulundu. Hoxha’nın iddia şu: “Belediyenin taşınmaz malları, Prizren Belediye Meclisi’ne sunulmadan, Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi bünyesindeki Mehmet Akif Koleji’ne tahsis edildi.”

Yargılama tam üç yıl sürdü. Neticede Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya “görevi kötüye kullanmaktan” suçlu bulundu. Muya, iki yıl hapse mahkûm edildi. Fakat Muya, kararı temyize götürdü. İkinci derece mahkemesi kararı onarsa, Ramadan Muya 30 ay kamu görevi yapamayacak. ‘Hırsızlık’ ve ‘yolsuzluk’ naraları atan FETÖ’cülerin, haramzade oldukları da bir kez daha görülecek.

Gelelim Prizren Belediyesi ile Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi arasındaki sözleşmeye... Sözleşmenin, dört fıkradan oluşan, üçüncü maddesi oldukça dikkat çekici. 

Üçüncü maddenin birinci fıkrasına göre; “Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi, her sene 5 şehit çocuğunu ücretsiz okutacak. Şehit çocukları, Prizren Belediyesi’nin önerileri doğrultusunda, kabul sınavında başarılı olanlar arasından seçilecek. Eğer şehit çocukları sınavda başarı gösteremezlerse, onların yerine sınavı başarıyla geçen, fakir ailelerin ve Korisha Köyünün çocukları okula kabul edilecektir.”

Üçüncü maddenin ikinci fıkrasına göre; “Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi, Prizren Belediyesi’nin önerileri doğrultusunda, Belediye Meclis üyelerinin, şehit ailelerinin ve yoksul ailelerin çocukları için ücretsiz kurslar düzenleyecektir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar