FETÖ, Arnavutluk Diyaneti’ne çöreklendi

 FETÖ’nün Batı Türkistan (Balkanlar) coğrafyasında en kuvvetli olduğu ülke, Arnavutluk’tur. Bu ülkedeki FETÖ örgütlenmesinin en gözde kurumu ise Arnavutluk İslam Birliği. Tersi de doğrudur:...

 

FETÖ’nün Batı Türkistan (Balkanlar) coğrafyasında en kuvvetli olduğu ülke, Arnavutluk’tur. Bu ülkedeki FETÖ örgütlenmesinin en gözde kurumu ise Arnavutluk İslam Birliği. 

Tersi de doğrudur: Arnavutluk İslam Birliği, FETÖ’nün Arnavutluk’ta kuvvetlenmesine ve uluslararası arenada kendisini kuvvetli göstermesine yardımcı olan kurumların en başta gelenlerindendir.

FETÖ, Arnavutluk İslam Birliği’ne iki binli yıllarda sızmaya başladı. Selim Muça’nın başkanlık görevini yürüttüğü 2004-2014 yılları arasında, kurumun kılcal damarlarına kadar sirayet ettiler. 

Öncelikle Arnavutluk İslam Birliği genel kurul üyelerini, müftüleri ve müftülük üyelerini; görevden alma, müftülükleri kapatma, tehdit ve şantaj gibi yöntemler ile değiştirmeye başladılar. Netice alamadıkları durumlarda, cinayet işlemekten bile geri durmadılar. 13 Ocak 2003 tarihinde Eski Arnavutluk İslam Birliği Sekreteri Sali Tivari’nin ofisinde üç kurşunla öldürülmesi, bu yaklaşımın en kanlı örneğidir.

FETÖ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar