Erdoğan nefreti mi, FETÖ sevgisi mi?

Dünya dönüyor, arzu etmesek de, her alanda büyük bir değişim yaşanıyor. Haberin iletim şekli ve onun okuyucu tarafından algılanması da bu rüzgârdan nasipleniyor. Değişmeyen tek bir şey var: Medyanın...

Dünya dönüyor, arzu etmesek de, her alanda büyük bir değişim yaşanıyor. Haberin iletim şekli ve onun okuyucu tarafından algılanması da bu rüzgârdan nasipleniyor. Değişmeyen tek bir şey var: Medyanın toplum üzerindeki etkinliği. 

Muhabirler, köşe yazarları ve analistler, medyanın artan etkisinde, hususî bir ağırlığa ve öneme sahipler. Yazılanlar ve söylenenler, şu veya bu şekilde, topluma yön veriyor. 

Bütün bunları, konuyu bir yere getirmek için yazdım. Şuraya: Kosova’daki altı FETÖ mensubunun Türkiye’ye getirilmesinin ardından, Balkanlar’daki ulusal ve yerel basın, bu konuyu sık sık gündeme getirdi, getiriyor.

Buraya kadar, normal olmayan bir şey yok. Nihayetinde, muhabirler, yazarlar ve analistler, bunun için varlar. Ancak duruşları hiç de normal değil. 

İşte güzel bir örnek: Kosova’da yayınlanan Express gazetesi yayın yönetmeni Berat Buzhala, bu ülkede yaşayan Müslümanları zerre kadar umursamıyor. Buna rağmen, sırf Erdoğan’a duyduğu nefret sebebiyle, FETÖ militanları için gözyaşı döküyor. Böylelikle, açık bir şekilde, FETÖ’ye olan sevgisini gösteriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar