Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail...

 Bundan 60-70 sene öncesine kadar Yahudiler, kendini Alman, Avusturyalı veya Fransız olarak tanımlayanlar için “İncil’in Filistin topraklarına sürülmesi gerektiğini vaaz ettiği yabancılar” demekti....

 

Bundan 60-70 sene öncesine kadar Yahudiler, kendini Alman, Avusturyalı veya Fransız olarak tanımlayanlar için “İncil’in Filistin topraklarına sürülmesi gerektiğini vaaz ettiği yabancılar” demekti. Avrupalılar için, vaftiz edilmiş olsalar bile, “doğulu ötekilerin” bir kolundan ibarettiler. Diğerleri gibi Avrupa’dan gönderilmeliydiler.

Theodor Herzl, Avrupalıların bu ırkçı yaklaşımı reddetmek yerine, Siyonizm’in ideoloji hamuruna ilave etmeyi tercih etti. Böylece Siyonizm, bu tarihten itibaren, modern ırkçılığın, bir dünya görüşüyle harmanlanmasına dönüştü.

Herzl’e göre, kurulacak Yahudi devleti vasıtasıyla, Avrupa medeniyetine katılabileceklerdi. Bunu gerçekleştirmek için Avrupalılar gibi davranmalı ve onlar dışındakileri ötekileştirmeliydiler. Dolayısıyla, bugün Filistin toprakları üzerinde yer alan işgalci İsrail, “Yahudi meselesinin” Avrupa’dan Asya’ya; Hıristiyan dünyadan İslam âlemine ihraç edilmesinden ibarettir.

Gecekondu İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı bu işgal, şiddet ve kan politikası: Aile içi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar