Dostlarımızı Tanıyalım

Gezi Parkı kalkışması ve 17-25 Aralık darbe girişimleri esnasında, Türkiye ve AK Parti Hükümetine en büyük destek Rumeli’nden gelmişti. 16 askerimizin şehit olduğu, Dağlıca bölgesindeki...

Gezi Parkı kalkışması ve 17-25 Aralık darbe girişimleri esnasında, Türkiye ve AK Parti Hükümetine en büyük destek Rumeli’nden gelmişti.

16 askerimizin şehit olduğu, Dağlıca bölgesindeki alçakça saldırısı sonrasında da gelenek değişmedi. PKK terörü, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’da kınandı. 

İlk kınama, Arnavutluk’tan geldi. Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı SözcüsüGlevin Dervişi ve Meclis Başkan Yardımcısı Shpetim İdrizi, şehit ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dilediler. Aynı zamanda PDIU Partisi Genel Başkanı olan Shpetim İdrizi, “Arnavut halkının, Türk milletinin yanında olduğunu” ifade ederek, tam bir Türk dostu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bir diğer kınama Karadağ’dan geldi. Karadağ Meclis Başkanı YardımcısıSulyo Mustafiç, saldırısının Türkiye’yi güçsüzleştirmek için yapıldığını ifade ederek, “Türkiye’nin güçlü duruşunu devam ettireceğine inanıyorum” dedi.

PKK terörü, Sırbistan’da da kınandı. Sırbistan Müftüsü Muhammed Yusufspahiç, Türkiye’nin “barış içinde kalkınan bir ülke” olduğunu ifade edip, “biri bu kalkınmayı engellemek istiyor” dedi. Yusufspahiç’in, “Allah’tan Türkiye’ye, Türkiye’deki tüm insanlara yardım etmesini diliyoruz” duasına da, yürekten “Amin” diyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 58 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar