Çamerya soykırımı…

“Bayram günü böyle bir yazı mı olur?” diyenler olabilir. Olsun. Şunu hatırlatalım: Bayramı bayram yapan, herkesin mutlu ve sağlıklı olması değildir. Bayramlar, neşeli ve sorunsuz olduğumuz günler de...

“Bayram günü böyle bir yazı mı olur?” diyenler olabilir. Olsun. Şunu hatırlatalım: Bayramı bayram yapan, herkesin mutlu ve sağlıklı olması değildir. Bayramlar, neşeli ve sorunsuz olduğumuz günler de değildir. Eğer öyle olsaydı; bu günlerde, mezarlıkları, yaşlıları ve hastaları ziyarete gitmezdik.

Bayramlar, hüzünlüyken bile mutlu olmaya çalıştığımız günlerdir. Bayramlar, hasta olsa da isyan etmeyen, fakir olsa da hırsızlık yapmayan ve haksızlığa uğrasa da haksızlık etmeyenlerindir. Bayramlar, komşu, dost ve akrabalarının hatırını soran, onların dertlerine ortak olanlarındır. 

O halde, herkesin bayramını kutlayıp, artık yazımızın konusuna gelelim.

Yunanlılar, Anadolu ve Balkan coğrafyalarında, sayısız düşmanca harekete ve cinayete imza attılar. Müslüman Türk milletine ne gibi fenalıklar yaptığını herkes biliyor. Fakat Arnavutlara karşı yaptıkları pek bilinmez, konuşulmaz.

Birçok kişinin adını dahi duymadığı Çamerya bölgesinde, binlerce Arnavut kardeşimiz, sürgün, tecavüz, soykırım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar