Büyük Türkiye, küçük Batı

Türkiye, başındaki bunca musibete rağmen büyük bir devlettir. Türkiye’yi büyük yapan, ne kalabalık nüfusu, ne ticaret hacmi, ne de rezervleridir. Türkiye’yi büyük yapan, merhametidir.  Türkiye’yi...

Türkiye, başındaki bunca musibete rağmen büyük bir devlettir. Türkiye’yi büyük yapan, ne kalabalık nüfusu, ne ticaret hacmi, ne de rezervleridir.

Türkiye’yi büyük yapan, merhametidir. 

Türkiye’yi büyük yapan, hep veren el oluşudur.

Anadolu coğrafyası, milletleri eritip, yok etmesiyle bilinir. Bu coğrafyadaki onlarca millet tarih sahnesinden çekilmiştir.

Üzerinden bin yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen bu toprakların bizim kalmaya devam etmesinin yegane sebebi ise şudur: İnsanlara merhamet ederseniz, Allah da size merhamet eder.

Müslüman Türk milleti, Azerilerden Boşnaklara, Kürtlerden Araplara, Şiilerden Sünnilere, Müslümanlardan Yezidilere kadar herkesin kara gün dostudur.

Saddam Hüseyin Irak’taki Kürtlerin üzerine yürüyünce, Kürtler, çoluk çocuk Türkiye’ye sığınmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 110 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar