Bu nedir şimdi?

Makedonya Hükümeti’nin FETÖ yayın organı Zaman Makedonya’ya maddi destek sağlaması, iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltti. Zaman Makedonya’nın, tek taraflı olarak, bu yardımdan feragat etmesi tansiyonu...

Makedonya Hükümeti’nin FETÖ yayın organı Zaman Makedonya’ya maddi destek sağlaması, iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltti. Zaman Makedonya’nın, tek taraflı olarak, bu yardımdan feragat etmesi tansiyonu düşürdü. Ancak sonrasında başka konular ve sorular gündeme geldi. 

Her şeyden önce: Makedonya hükümeti, yaptığı ‘ihaneti’ kabul etmedi. Türkiye’den ve Makedonya’daki Türklerden gelen güçlü tepkiye karşı da direnmedi, direnemedi. Çareyi, FETÖ yayın organının tek taraflı olarak, bu yardımdan feragat etmesinde buldu.

Makedonya Hükümeti’nin ortaklarından Türk Hareket Partisi’nin bu olay karşısındaki tutumu da oldukça dikkat çekici. THP Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim, “olayın bilgileri dışında geliştiğini ve gereken müdahaleyi hem ilgili bakana hem de başbakana ilettiklerini” söylüyor.

Kabinenin THP’li devlet bakanı Elvin Hasan ise “yazılı medyaya maddi destek programının, bakanlık görevini üstlenmemden önce sunulduğunu” ve “iptali için tüm mekanizmaları kullanacağını” ifade ediyor. 

THP yetkililerinin, açıklamalarına şaşırmamak elde değil. Sanki bir muhalefet partisi gibi konuşuyor, davranıyorlar. THP’lilerin bu yaklaşımı samimiyetten uzak ve her haliyle yapmacıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 117 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar