Bosna’da Türkiye fragmanı

 Bosna Hersek, 2 Ekim 2022’de, dokuzuncu genel seçimlerini yaptı. Çok etnikli ve parçalı bir yapıya sahip olan ülkede, haliyle, oldukça karmaşık bir seçim sistemi var. Çok sayıda makam ve sandık...

 

Bosna Hersek, 2 Ekim 2022’de, dokuzuncu genel seçimlerini yaptı. Çok etnikli ve parçalı bir yapıya sahip olan ülkede, haliyle, oldukça karmaşık bir seçim sistemi var. Çok sayıda makam ve sandık var.

Seçimlerde Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri, Bosna Hersek Parlamenterler Meclisi Temsilciler Meclisi temsilcileri, Bosna Hersek Federasyonu Parlamentosu Temsilciler Meclisi temsilcileri doğrudan seçildi. Ayrıca RS Cumhurbaşkanı ile Boşnak ve Hırvat yardımcıları, Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi-NSRS temsilcileri ve Bosna Hersek Federasyonu’na bağlı on Kanton Meclisi temsilcileri de doğrudan seçildi.

Ardından Bosna Hersek Halk Meclisi, Bosna Hersek Federasyonu Halk Meclisi ve RS Halk Meclisi delegeleri dolaylı olarak seçildi.

Boşnak üye olarak Sosyal Demokrat Parti-SDP adayı Denis Beçiroviç, Sırp üye olarak Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı-SNSD adayı Jelyka Tsviyanoviç ve Hırvat üye olarak Demokratik Cephe-DF adayı Jelyko Komşiç, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’ne seçildiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar