Bosna’da savaş çıkar mı?

Yazımıza, Kutadgu Bilig’den bir alıntıyla başlayalım. Yusuf Has Hacib, hükümdara şöyle nasihat ediyor:“Dünyaya adını yaymak istersen, mümkünse, yolculara iyi muamelede bulunmaya gayret et. Sen gerçekten...

Yazımıza, Kutadgu Bilig’den bir alıntıyla başlayalım. Yusuf Has Hacib, hükümdara şöyle nasihat ediyor:

“Dünyaya adını yaymak istersen, mümkünse, yolculara iyi muamelede bulunmaya gayret et. Sen gerçekten meşhur olmak istersen, satıcılara iyi muamele et ve onların haklarını ver. 

Ey oğul, sen iyi nam kazanmak istersen, yolcu ve kervanlara karşı her vakit iyi hareket et.”

Dokuz yüz elli sene önce böyleymiş. Şimdilerde, işler tamamen farklı seyrediyor. Meşhur olmak isteyenin yolculara, satıcılara ve kervanlara karşı iyi davranmasına gerek kalmadı.

Bugün artık gazete ve dergiler var, radyo ve televizyon var. Dahası internet ve sosyal medya var. Televizyonda, gazetede, internet ortamında ne kadar dikkat çeker, ne kadar abartırsanız, o kadar çok meşhur olursunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 108 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar