Bosna’da neler oluyor?

 Bosna’da yapılan her seçim hayatî öneme sahiptir. Fakat bu sefer bir başka. Geçtiğimiz pazar günü, benzeri olmayan bir seçim yaşandı. En azından şimdilik: Batı dünyasının...

 

Bosna’da yapılan her seçim hayatî öneme sahiptir. Fakat bu sefer bir başka. Geçtiğimiz pazar günü, benzeri olmayan bir seçim yaşandı. 

En azından şimdilik: Batı dünyasının dilediği, ABD ve Avrupalı senaristlerin istediği oldu. Bunun birçok nedeni var: Ülkenin stratejik konumu, toplumun durumu, tam bağımsızlık çabası, dışardan yönlendirilmeye müsait grupların varlığı vs.

Onca bilginin, verinin; “mağlubun” ve “galibin” arasında, dikkat çeken iki husus var.

Birincisi: Batılı ülkeler, tüm seçim süreci boyunca, Sosyal Demokrat Parti-SDP, Bizim Parti-NS ile Halk ve Adalet Partisi-NiP’in başını çektiği, FETÖ’nün Burch Üniversitesi rektörü Damir Maryanoviç’in lideri olduğu “Yeni Nesiller İçin- Halkın Avrupa Birliği” ittifakının da aralarında bulunduğu, on birli muhalefet bloğuna destek verdi. Buna karşılık, Demokratik Eylem Partisi-SDA ve bu partinin lideri Bakir İzetbegoviç karşıtı bir propaganda yürüttüler.

İkincisi: Seçim akşamı, henüz sandıklar yeni açılmışken; Yüksek Temsilcisi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar