Bosna Hersek’te neler oluyor?

27 Nisan’da Nerdin İbriç isimli bir Boşnak, elindeki otomatik silahla, Bosna Hersek’in Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ndeki Zvornik polis merkezine daldı. Çıkan çatışmada, Nerdin İbriç ve Sırp polis Dragan...

27 Nisan’da Nerdin İbriç isimli bir Boşnak, elindeki otomatik silahla, Bosna Hersek’in Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ndeki Zvornik polis merkezine daldı. Çıkan çatışmada, Nerdin İbriç ve Sırp polis Dragan Curiç öldü. İki Sırp polis de yaralandı.

Saldırı, Bosna Hersek gerçeğini özetleyen, önemli bir ayrıntıyı da gün yüzüne çıkardı. Nerdin’in babası, savaşın başlangıcında Sırplar tarafından kurşuna dizilerek, şehit edilmiş. Öldürülen Sırp polis ise bir savaş suçlusu.

Nerdin’in gerçekleştirdiği bu saldırı, babası Sırplar tarafından şehit edilmiş olsa da, mazur gösterilemez. Çünkü bizler, “Kim, bir insanı öldürürse, bütün insanları öldürmüştür” âyetine iman etmiş insanlarız. 

Elbette, bir saldırı olacağı istihbaratı verildiği halde hiçbir tedbir almayarak, saldırıya davetiye çıkaran Sırp polisinin ihmalini de göz ardı edemeyiz.

Göz ardı edilemeyecek başka hususlar da var. Mesela, Sırp Cumhuriyeti polisinin saldırı sonrası başlattığı operasyonlarda yetki sınırını aşan uygulamaları ve bunu fırsat bilen savaş edebiyatçılarının hokkabazlıkları. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar