Arnavutluk’ta neler oluyor?

Arnavutluk’ta, sadece ormanlar değil, siyasi iklim de alev alev. Bu durumun sebeplerinden önce, şunu söyleyelim: Arnavutluk’ta üç önemli siyasi aktör var. Başbakan Edi Rama, Ortodoks kökenli bir Hıristiyan. Ana muhalefet...

Arnavutluk’ta, sadece ormanlar değil, siyasi iklim de alev alev. 

Bu durumun sebeplerinden önce, şunu söyleyelim: Arnavutluk’ta üç önemli siyasi aktör var. Başbakan Edi Rama, Ortodoks kökenli bir Hıristiyan. Ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti lideri Lulzim Basha Sünni kökenli. Cumhurbaşkanı İlir Meta ise Bektaşi kökenli. 

Dinleri, mezhepleri farklı olsa da her üç siyasetçinin birçok ortak noktası var. Mesela, üçünün de dini hassasiyetleri zayıftır. Edi Rama’nın ateist olduğu yönünde yorumlar yapılmasına sebep olan söylemleri, hareketleri var. Ancak her üçü de içki içer, hınzır eti yer.

Edi Rama, yönetmeyi ve gündem belirleyen bir siyasi aktör olmayı iyi öğrendi. Ancak güce göre saf değiştirebilecek bir yapısı var. 

İlir Meta, dalgalı bir siyasi çizgiye sahip. Bugünlerde kaybedenler arasında olsa da gücü elinden bırakmak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 18 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 72 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar