Anadolu Ajansı ve TRT

Dünyanın gözü üzerimizde. Bazıları ümitle, bazıları da endişeyle; ne düşündüğümüzü, ne söyleyeceğimizi ve ne yapacağımızı merak ediyor.  Elbette biz de rakiplerimizi ve...

Dünyanın gözü üzerimizde. Bazıları ümitle, bazıları da endişeyle; ne düşündüğümüzü, ne söyleyeceğimizi ve ne yapacağımızı merak ediyor. 

Elbette biz de rakiplerimizi ve dostlarımızı merak ediyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem, dünyanın her yerindeki gelişmeleri yakından takip etmemizi mecburi hale getiriyor.

Hal böyle olunca, ülkemizin iki güzide kurumu olan Anadolu Ajansı veTRT, çok önemli bir hale geliyor.

Eskiden Arap dünyasına dair haberleri Reuters, AFP ya da Associated Press’ten alıyorduk. Hemen yanı başımızdaki Kürt bölgelerine ilişkin gelişmeleri de yabancı ajanslardan takip ediyorduk. Arnavutlar, Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar bir tarafa, Balkanlar’daki Türklerden bile bihaberdik. Olan biteni, Deutsche Welle penceresinden seyrediyorduk.

Çok şükür Anadolu Ajansı, birkaç yıl önce, bu gidişe dur dedi. Asya, Afrika, Kafkaslar ve Avrupa’nın yan ısıra Arap dünyası ve Balkanlar’da önemli açılımlara imza atmaya başladı. Türkiye’nin mevcut coğrafi sınırlarından çok daha büyük olduğunu gösterdi. Misak-ı Milli sınırları dışında da Türk ve Müslüman unsurlar olduğunu hatırlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 117 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar