Aliya’nın en güçlü kalesi

Dostluk, bizim dışımızda gelişir. Bir kimseyle dost olmaya niyet edip, olamayız. Ancak nasibimizde olanlarla dost oluruz. Dostlar, hayat yolunda yürürken tanınır.Dostluk, imkânla değil, zorlukla, yoklukla ve imtihanla belirginleşir....

Dostluk, bizim dışımızda gelişir. Bir kimseyle dost olmaya niyet edip, olamayız. Ancak nasibimizde olanlarla dost oluruz. Dostlar, hayat yolunda yürürken tanınır.

Dostluk, imkânla değil, zorlukla, yoklukla ve imtihanla belirginleşir. İyi günde dost olmak kolaydır. Önemli ve değerli olan, kötü gün dostu olabilmektir.

Rahmetli Ömer Behmen, bu tarife harfiyen uyan, bir dost örneğidir. Behmen, bütün hayatı boyunca, dostluk hukukuna ve kardeşlik ahlakına riayet etmiştir. 

En zorlu şartlarda bile Aliya İzetbegoviç’in yanından ayrılmayan Ömer Behmen, her zaman ve her zeminde kendisine destek vermiştir. Bu yüzden Ömer Behmen, “Aliya İzetbegoviç’in en güçlü kalesi” olarak isimlendirilir.

Her şeyden önce: Ömer Behmen, dünya üzerinde, toplam 35 yıl ile siyasi suçlardan en uzun süre ceza alan ve hapis yatan isimlerdendir. Bu sürenin 17 yıl 5 ayını cezaevinde geçirmiştir. Buna rağmen hiç isyan etmemiş, davasına ve yol arkadaşlarına sadık kalmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 69 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 72 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar