Al-ver, Bosna’ya can ver

 Bosna, coğrafi, tarihi, dini ve kültürel anlamda bize oldukça yakın.  İstanbul’un Saraybosna’ya uzaklığı, Trabzon’a olan mesafesi kadar. Kalpler arasındaki mesafe ise neredeyse sıfır.Devletimizin ve...

 

Bosna, coğrafi, tarihi, dini ve kültürel anlamda bize oldukça yakın.  İstanbul’un Saraybosna’ya uzaklığı, Trabzon’a olan mesafesi kadar. Kalpler arasındaki mesafe ise neredeyse sıfır.

Devletimizin ve milletimizin, Bosna’ya ve Boşnaklara karşı, çok büyük bir ilgisi var. Türkiye’de, Bosna ile ilgili bir haber, belgesel, seyahat programı veya ortak bir etkinliğin olmadığı bir gün yok gibi.

Buna rağmen, Bosna ekonomisi hakkındaki bilgilerimiz oldukça yetersiz. Aramızdaki fikri ve kalbi yakınlık, ekonomiye yansımıyor. Durumu tersine çevirmenin yolu, imkân ve noksanlarıyla, birbirimizi daha iyi tanımaktan geçiyor.

Bosna, Dayton Anlaşması’nın sırtına yüklediği, yapısal problemleri hâlâ üzerinden atamadı. Bölünmüş ve istikrarsız siyasal yapı, karar mekanizmalarındaki hantallık, yüksek oranlı işsizlik ülkenin en önemli sorunları.

Bosna’daki işgücünün yarıdan fazlası hizmet, üçte biri sanayide, geri kalanı tarım sektöründe istihdam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar