Adaletiniz batsın!

Kırk sayısı, hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Evli çiftlerin, kırk yıl bir yastığa baş koyması istenir. Bir şeyin kırk kere söylenmesi...

Kırk sayısı, hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Evli çiftlerin, kırk yıl bir yastığa baş koyması istenir. Bir şeyin kırk kere söylenmesi halinde, gerçekleşeceğine inanılır. 

Şimdi bunlara bir de Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi-ICYT’nin, Bosna kasabı Radovan Karaciç’e verdiği 40 yıl hapis kararı eklendi. Ne var ki, bu kırkı hiç sevmedik. Kararın adil ve tatmin edici olduğuna inanmıyoruz.

Her şeyden önce, yirmi yıl sonra gelen “adalet”, adalet değildir. Şair ne güzel söylemiş: “Devlete baş bulmak gecikebilir / Adalet gecikmez, tez verilmeli.” 

Madem söz şair ve şiirden açıldı, devam edelim. Karaciç, keşke yeteneksiz bir şair olmakla yetinebilseydi. Fakat o “yetenekli bir katil” olmayı tercih etti. Şiirlerini yazdığı kaleme mürekkep değil, kan ve gözyaşı doldurdu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasılsın, iyi misin? 08 Mayıs 2024 | 62 Okunma Emeğe ve emekçiye hürmet 01 Mayıs 2024 | 42 Okunma Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 119 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 78 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar