Paramız pul olmuş

Benim babam serbest meslek emeklisi. Yıllarca yurtdışında, evinden binlerce kilometre uzakta çalıştı. Şair, “Dünya dönüyor, işte ispatı / Babamız her akşam dönüyor eve...” diyor. Bizim...

Benim babam serbest meslek emeklisi. Yıllarca yurtdışında, evinden binlerce kilometre uzakta çalıştı. Şair, “Dünya dönüyor, işte ispatı / Babamız her akşam dönüyor eve...” diyor. Bizim babamız ise birkaç yılda bir gelebildi. 

O yıllarda, uçakla seyahat büyük bir lüks. Telefon da ondan aşağı değil. Geriye sadece mektup seçeneği kalıyor. Elimizdeki bu imkâna, sıkı sıkıya tutunuyoruz: Mektuplar geliyor, mektuplar gidiyor.

Pul dünyasına ilk adımım, o mektuplar üzerindeki pullar sayesinde oldu. Ardından PTT pulları geldi. Henüz on yaşındaydım. Pul defterim yoktu. Pulları, kitapların arasında muhafaza ediyordum. Bir süre sonra, deftere geçmek şart oldu.

Bir gün, o güne kadar topladığım, tüm pulları okuluma götürdüm. Güya arkadaşlara hava atacaktım, ama havamı aldım. Pul defterimi, o gün son kez gördüm. 

Velhasıl: Beş yıllık emek, ziyan olup gitti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar