Başka Türkiye yok

Türkiye, başını ağrıtan bunca musibete rağmen, büyük bir devlettir. Türkiye’yi büyük yapan güçlü ordusu, kalabalık nüfusu, yüksek döviz rezervi ya da ticari hacmi değildir. Bunlar da elbette...

Türkiye, başını ağrıtan bunca musibete rağmen, büyük bir devlettir. Türkiye’yi büyük yapan güçlü ordusu, kalabalık nüfusu, yüksek döviz rezervi ya da ticari hacmi değildir. Bunlar da elbette çok önemli ve gereklidir. Fakat büyük devlet olmak için yeterli değildir.

Türkiye’yi büyük yapan, şefkat ve merhametidir. Türkiye’yi büyük yapan, kapılarını mazlumlara açık tutmasıdır. Türkiye’yi büyük yapan, hep veren el olmasıdır.

Evet, bir milleti gerçek anlamda büyük yapan, o milletin şefkat ve merhametidir. Yani mazlumları savunur ve gerektiğinde onlara kucak açarsan, ancak o zaman büyük millet ve büyük devlet sıfatını hak etmiş olursun. 

İşte, bu yüzden… 

Birkaç kış boyunca garibanları soğukta bırakan, ardından da kapı dışarı eden Sırbistan’a devlet demiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 109 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar