Güzel haberler

Uzun zamandır, sevgili kardeşim Furkan Çalışkan’la birlikte, önemli ve heyecan verici bir proje üzerinde çalışıyorduk. En sonunda, hayırlı haber geldi. Biz de bunun üzerine İstanbul’dan Saraybosna’ya...

Uzun zamandır, sevgili kardeşim Furkan Çalışkan’la birlikte, önemli ve heyecan verici bir proje üzerinde çalışıyorduk. En sonunda, hayırlı haber geldi. Biz de bunun üzerine İstanbul’dan Saraybosna’ya geldik.

“Hayat, inanan ve salih amel işleyenlerin dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur” diyen rahmetli Aliya İzetbegoviç’i anma programında, bir konuşma yaptık. Hem Aliya hakkındaki düşüncelerimizi aktardık, hem de onun tüm eserlerini Türkçeye kazandırmamıza vesile olan İzetbegoviç ailesine bir kez daha teşekkür ettik.

Kolay olanı tercih edip, Ulusal Tiyatro salonunda, Türkçe konuşabilirdim. Aliya’nın kıymetli evlatlarından başlayıp, Başbakan, Diyanet İşleri Başkanı, Büyükelçilere uzanan protokol karşısında en az riskli olan buydu. Üstelik hazırda bir tercüman da vardı. 

Zor olanı seçip, televizyondan canlı yayınlanan bir programda, düşüncelerimi Boşnakça olarak ifade ettim. Şöyle söyleyelim: Kolaycılık, bizden değildir.

Ufak tefek yanlışlar ve dil sürçmeleri mutlaka olmuştur. Ancak kürsüden inerken, mutlu yüzlerin arzulu alkışlarına şahitlik ettik. Ertesi gün çarşıda, hiç tanımadığımız insanlardan, birçok tebrik aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar