Hâl ve gidişat

Şurası kesin: Türkiye teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışırken, birileri de Türkiye’yi etkisiz hale getirmek için çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin FETÖ terör...

Şurası kesin: Türkiye teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışırken, birileri de Türkiye’yi etkisiz hale getirmek için çalışıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin FETÖ terör örgütüne kucak açması, bölücü terör örgütüne silah ve lojistik desteği vermesi, döviz kurlarında yaşanan sıra dışı hareketlilik, uluslararası finans ve kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemiz aleyhindeki açıklamaları başka türlü izah edilemez.

İspanyol edebiyatçı ve siyasetçi Vicente Blasco Ibanez, yüz yıl önce şunu söylüyor: “Osmanlı yumuşacık bir somun ekmek; dünyanın en korkunç kurtları bir lokma koparmaya geliyorlar.” (Fırtınadan Önce Şark, Kültür Yayınları)

Yüz yıl sonra, Osmanlı’nın yerine Türkiye’yi koyarak, aynı cümleyi rahatlıkla kurabiliriz: “Türkiye yumuşacık bir somun ekmek; dünyanın en korkunç kurtları bir lokma koparmaya geliyorlar.”

Evet, mesele tehlikeli bir noktaya doğru gidiyor. Bu ülkeyi seven herkesin, her kesimin her zamankinden daha dikkatli ve rikkatli olması gerekiyor. Aksi halde, Allah korusun, Türkiye’nin ekseni falan değil, hayatı kayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar