Ne söylüyor, ne yapmıyoruz

Bir ansiklopedide okumuştum: İlk kapı kilidi, dört bin yıl önce icat edilmiş. İnsanoğluna ait en eski kilit, Ninova Harabeleri’nde bulunmuş. Konu kilit bahsinden açılmışken, bir iki şey daha söyleyelim:...

Bir ansiklopedide okumuştum: İlk kapı kilidi, dört bin yıl önce icat edilmiş. İnsanoğluna ait en eski kilit, Ninova Harabeleri’nde bulunmuş. 

Konu kilit bahsinden açılmışken, bir iki şey daha söyleyelim: Hırsız evin içerisindeyse, kilit işe yaramaz. Böyle bir durum karşısında yapılması gereken, kilidin sayısını artırmak değil, hırsızı evden çıkarmaktır. 

Evet... Bence, Türkiye’nin en önemli sorunu, hırsızlıktır. Hırsızlık, sadece evimize ve işyerimize giren, otomobilimizi çalan, yolda yürüyenlerin çantalarını kapan haydutlarla sınırlanamaz. Emek hırsızlığı da bunun içindedir. 

Mesela, bir müessese kuruyor, yıllarca gece gündüz demeden mücadele ediyorsunuz. Tam emeğinizin karşılığını almak üzereyken, birileri çıkıp, onca yıllık birikiminizi, emeğinizi sıfırla çarpmak istiyor. 

Türkiye, milletimizin, bin yıllık birikimi, fedakârlığı ve emeğidir. Son dönemde ülkemizi ve milletimizi geriye götürmek; tekrar baştan başlamaya mecbur bırakmak isteyen birçok girişim oldu, oluyor. 28 Şubat’ta yapılan buydu. 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da ve bugünlerde ekonomimiz üzerinden yapılmak istenen budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 57 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar