Pasinler, Malazgirt ve Otuz Ağustos

Soru, her zaman, sorun teşkil etmez. İyi bir soru sahibiyseniz, iyi bir cevap sahibi de olabilirsiniz. Hatta başka iyi sorularla ve dolayısıyla başka iyi cevaplarla da tanışabilirsiniz.İşte iyi bir soru: Bir savaşı, zafer haline getiren...

Soru, her zaman, sorun teşkil etmez. İyi bir soru sahibiyseniz, iyi bir cevap sahibi de olabilirsiniz. Hatta başka iyi sorularla ve dolayısıyla başka iyi cevaplarla da tanışabilirsiniz.

İşte iyi bir soru: Bir savaşı, zafer haline getiren nedir? Savaşa katılan askerler ya da kullanılan silahlar mı, cephede elde edilen başarılar mı? 

Soruyu ben sordum, işi uzatmamak adına, cevabı da kendim vereyim: Bir savaşı zafer haline getiren, o savaşın, neticesi yani neyi değiştirdiğidir.

Mesela Malazgirt Meydan Muharebesi, Müslüman Türk milletinin zaferidir. Çünkü bir milletin, milletimizin kaderini değiştirmiştir. Durduğu yerden başka gidecek hiçbir yeri olmayan insanlar, 1071’de, Bizans soğuğuna ve Moğol karanlığına karşı bir ateş yakmıştır. Malazgirt’te Anadolu’nun kapıları, sadece Türklere değil, İslamiyet’e, kardeşliğe ve huzura açılmıştır.

Bazıları, “Malazgirt neden bu kadar büyütülüyor?” diyorlar. Rahmetli Nurettin Topçu ise şöyle söylüyor: “Zaferin değerini kazananlar bilmez, onu mağluplara sorun.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 58 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 405 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar