Ne söylüyor, ne yapıyoruz?

Bazı konulardan bahsetmek, kışın, soğuk su satmaya benzer. Pek kârlı bir iş değildir. Birkaç içi yanmıştan başka, ilgi gösteren olmaz. Hatta birçok insan sizinle dalga geçer. Varsın...

Bazı konulardan bahsetmek, kışın, soğuk su satmaya benzer. Pek kârlı bir iş değildir. Birkaç içi yanmıştan başka, ilgi gösteren olmaz. Hatta birçok insan sizinle dalga geçer. Varsın geçsinler.

Nurettin Topçu, Yarınki Türkiye isimli eserinde, şöyle söylüyor: “Namuslu adam, elinin ve iradesinin uzanabildiği kadar geniş bir sahada harekete geçmeyi vazife bilir. Hareketsizliğin günah olduğuna inanır.”

Şahsen benim muhatap kabul ettiğim kişiler, işte o içi yanmış namuslu adamlardır. Onlar su katılmamış bir mesuliyet duygusuna sahiptirler. Yazılarımı onlar için kaleme alırım. 

Bu uzun girizgâhtan sonra, sözü şuraya getirmek istiyorum: Konuşmak ile yapmak arasındaki farka. 

Konuşmak ile yapmak arasında fark, sandığımızdan daha mühim, bildiğimizden keskindir. Bu fark, aynı zamanda, bizim samimiyetimizi ve sahiciliğimizi de ortaya çıkarır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar