Abdülezel Paşa Ezer Sizi

Avrupalılar, en ufak bir fırsatta, Türk ordusuyla ilgili olumsuz açıklamalar yapıyorlar. Dün Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında, bugün Kuzey Irak’a ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi terör...

Avrupalılar, en ufak bir fırsatta, Türk ordusuyla ilgili olumsuz açıklamalar yapıyorlar. Dün Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında, bugün Kuzey Irak’a ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi terör operasyonlarda bu tutumu sergilediler, sergiliyorlar.

Türk ordusuna, dolayısıyla ülkemiz ve milletimize yönelik bu tür hoş olmayan açıklamalar, boşuna değildir. Hesabını vicdan ile yapan Mehmetçik, nerede olması gerektiğini iyi bilir. Nitekim Türk ordusu, Batı dünyasının niyetleri, projeleri ve taşeronları karşısında bir dalgakıran gibi durmasını bilmiştir.

Ordumuz, bire bir kaldığı sürece, dünyanın en güçlü ordularını dize getirmiştir. Mesela Türk ordusu, 1897 Türk–Yunan Harbi’nde, Yunanlılara karşı parlak bir zafer kazanmıştır. Sonrasında Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlılarla baş başa kalınca onları perişan etmiştir. 

Kuşkusuz, örnekleri çoğaltabiliriz. 

Türk ordusunun Edirne’ye yürüyüşü esnasında, Bulgarlar, askerlerimizin karşısına çıkma cesaretini kendilerinde bulamamışlardır. Aynı şekilde ordumuz, dönemin süper gücü olan İngiltere’yi Irak çöllerinde tek başına yakaladığı zaman, koca bir garnizonu esir almıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 70 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar